به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا» زیست شبانه توانسته در بسیاری از شهرهای دنیا کسب و کارهای بزرگی را ایجاد کند و برای توسعه توریستی بستر لازم را فراهم کند ،بررسیها نشان میدهد سانفرانسیسکو در سال ۲۰۱۵ توانسته برای ۶۰ هزار نفر ایجاد شغل کرده و در لندن به عنوان یک شهر ۲۴ ساعته با اجرای طرح حیات شبانه ۶۶ میلیارد پوند نصیب شهروندان کرده است .
در برخی از کشورها نظیر هلند شهردار شب وجود دارد و حتی کتابخانه ها و مراکز فرهنگی در طول شب فعال هستند ،همچنین بارسلونا در اسپانیا و پکن در چین ،رم در ایتالیا به جایپور در هند و سنت پترزبورگ در روسیه از دیگر شهر های معروفی هستند که زیست شبانه در آن رونق چشمگیری دارد .
حیات شبانه مدتی است در شورای شهر مطرح شده اما هنوز در ایران به رسمیت شناخته نشده و انتقاداتی برای آن وجود دارد.
منتقدان اجتماعی معتقدند که حیات شبانه ممکن است بنیان خانواده ها را سست کرده و به چارچوب خانواده صدمات جدی فراهم کندو پلیس نیز اعلام کرده است "چیزی به اسم حیات شبانه نداریم ".
کارشناسان معتقدند زیست شبانه محدودی که در ماه رمضان در کلانشهر تهران اتفاق افتاد نمونه موفق حیات شهری است، که می تواند در مناطق مشخص و اعلام شده و تحت تدابیر مشخص امنیتی توسط پلیس اجرایی شود.
مجلسیها همچنین معتقدند برای توسعه اقتصادی کشور و همچنین شرایط کنونی بیکاری زیست شبانه به عنوان یک ضرورت انکار ناپذیر باید مورد توجه قرار گیرد .
حیات شبانه جزء انکار ناپذیر توسعه توریسم است
معصومه آقاپور علیشاهی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار
پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا»با اشاره به ضرورت حیات شبانه می گوید :گردشگری به عنوان یکی از بسترهای مهم توسعه اقتصادی در کشور قلمداد می شود که جزء انکار ناپذیر آن توجه به زیست شبانه شبانه است .
وی خاطرنشان میکند : تعداد قابل توجهی از ماموران انتظامی می توانند نظم و امنیت حیات شبانه را تامین کنند وبا تعریف حیات شبانه برای برخی از مناطق کلانشهرها علاوه بر توسعه گردشگری و توریسم هایی که از کشورهای مختلف به ایران آمدهاند برای کنترل بیکاری و افزایش درآمد صنوف مختلف م نیز کارآمد خواهد بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین با اشاره به حیات شبانه در برخی از شهرهای گرمسیری می افزاید: حیات شبانه هرچند در تهران و برخی شهرهای بزرگ به رسمیت شناخته نشده اما شرایط اقلیمی در شهرهای جنوبی کشور به گونه ای بوده است ،که حیات شبانه در آنها به گونه ای است که برنامههای هنری فرهنگی در نیمه های شب در حال اجراست و مشکلی نیز برای تامین امنیت به وجود نیامده است، نمونه این شهرها می تواند کیش باشد که در نیمه شب نیز اجرای کنسرت و حمایت و برنامه های خیابانی برای توریستها و گردشگران اجرا میشود .
حیات شبانه بیکاری را کاهش می دهد
کارشناسان معتقدند، ارجاع طرح شبانه شهری به وزیر کشور برای بررسی های موشکافانه و همچنین تعیین آن حتی به صورت محدود در تابستان و برخی از کلان شهرها می تواند راه گشا باشد.
کامران ندری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار
پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا» معتقد است کلانشهرها ظرفیت ویژه ای برای فعالیت های اقتصادی دارند و زیست شبانه این امکان را برای فعالان فراهم میکند تا بتوانند هرچه بیشتر از ظرفیت شبانه کلانشهرها استفاده کنند.
وی معتقد است: در ترکیه و مالزی که ظرفیتهای گردشگری و نقاط تفریحی و پرجاذبه آنها مشخص است ،صنوف مجوز فعالیت شبانه دارند و عملاً مشکلی نیز برای آنها به وجود نیاورده است.
وی تأکید میکند :بیکاری یکی از تبعات شرایط اقتصادی کنونی است که با ظرفیت سازی کسب و کارهای خود در زیست شبانه می توان از آن حداکثر بهره برداری را کرد .
این کارشناس اقتصادی همچنین تاکید میکند :در هیچ کجای دنیا برای کسب و کار و درآمد زایی مقررات دست و پا گیر ایجاد نمی کند و اکنون نباید به بهانه عدم کنترل و ناامنی حیات شبانه که میتواند به صورت مشخص در مناطق بهخصوص و با همراهی و تامین امنیت و نظم توسط پلیس به وجود بیاید را انکار کرد.
کارشناسان معتقدند نباید زیست شبانه را صرفاً به عنوان اقدامی سرگرم کننده و تفریحی دید زیرا از یک سو تغییر سبک کاری ادارهها و دستگاههای دولتی به گونهای که در شیفت شب نیز بتوانند نیازهای مردم را پاسخ دهند، می تواند در افزایش راندمان و بهره وری موثر باشد.
از سوی دیگر مشاغل آزاد و دست فروش ها که در شب ها می توانند فعالیت کنند امکان بهره برداری از حضور گردشگران را خواهند داشت چنانچه درمناطق گرمسیر ساعات اداری و فعالیت مردم را برای صرفه جویی در انرژی برای افزایش بازدهی به شیفت شب انتقال دادهاند.
تغییر سبک زندگی نتیجه مثبتی داده است که میتوان از آن در کلان شهرهای بزرگ مثل تهران ،شیراز ،کرج، مشهد و اصفهان از آن جواب گرفت.