کد خبر: ۶۳۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۹
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهارکرد:یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه، افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی در مردم ایران است؛ بطوری که ۶۰ درصد از مردم اضافه وزن و چاقی دارند و این شاخص در کودکان کمتر از پنج سال، دو برابر شده است.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا»،زهرا عبداللهی در همایش غذای سالم با محوریت شیرینی در زندگی سالم، اظهار داشت: مصرف قند، چربی و نمک، خطر بروز بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سکته ها را افزایش می دهد و متاسفانه روند شیوع دیابت در کشور رو به افزایش است.

وی از الگوی غذایی مردم به عنوان مهم‌ترین عامل بیماری دیابت یاد کرد و گفت: مهم‌ترین عوامل خطر تغذیه‌ای شامل مصرف بالای قند، نمک و چربی است و باید بتوانیم با کمک صنف و صنعت، میزان این عوامل خطر در مواد غذایی را کاهش دهیم.

عبداللهی یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف سرانه مواد قندی و شیرینی مانند شیرینی، شکلات، دسر، بستنی و نوشابه در کشور، ۶۶ گرم در روز است در حالیکه سازمان بهداشت جهانی مصرف ۲۵ گرم مواد قندی در روز را توصیه می‌کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در هر خانواده ایرانی، یک فرد دچار اضافه وزن، چاقی، فشار و چربی خون و همچنین دیابت است. بنابراین باید تا جایی که به کیفیت محصولات لطمه وارد نشود، میزان شکر و قند موجود در این محصولات، کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به سوق یافتن ذائقه مردم به سوی مصرف مواد غذایی با میزان قند بالا، گفت: برخی از محصولات غذایی، بیش از حد شیرین است به عنوان نمونه در قنادی‌ها باید از روغن های سالم و دارای اسیدهای چرب و ترانس پایین استفاده و شیرینی‌های کم کالری تولید شود.

بنابر اعلام وب‌دا، عبداللهی اظهار داشت: مواد قندی و شکری بالای موجود در مواد غذایی می‌تواند احتمال بروز سرطان پانکراس و پستان زنان را افزایش دهد و برای کاهش این بیماری‌ها راهی نداریم جز اینکه قند، چربی و نمک محصولات غذایی در صنوف و صنعت کاهش و استفاده از فیبر بیشتر شود که یکی از مواد با فیبر بالا، آرد سبوس‌دار است.

وی در پایان با بیان اینکه جای شیرینی های کم کالری و کم قند در قنادی ها خالی است، افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که حتما باید از قند، چربی و نمک کمتری در تولید و عرضه محصولات غذایی استفاده شود و جایگزین‌هایی مانند شکر قهوه‌ای، جایگزین شکر سفید و تصفیه شده شود؛ چراکه شکر قهوه‌ای کالری کمتری در مقایسه به شکر سفید دارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
برگزیده ها
استمرار بی ثباتی در بازار ارز ؛ سهم دولت در مدیریت بازار چقدر است؟

استمرار بی ثباتی در بازار ارز ؛ سهم دولت در مدیریت بازار چقدر است؟

نرخ ارز که طی هفته های اخیر روند صعودی خود را حفظ کرده است به گفته کارشناسان از هیچ قانونی تبعیت نکرده و شرط بندی دلالان و نبود سیاست صحیح ارزی مهمترین دلیل ناپایداری نرخ ارز گزارش شده است.
در مورد شهردار جدید فکری نکردیم

در مورد شهردار جدید فکری نکردیم

رییس شورای شهر تهران در مورد نامه‌نگاری اخیرش به مقام معظم رهبری توضیحاتی را ارائه کرد.