به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا»، رضا میرزایی در جلسه بررسی وضعیت اجرای پروژه میدان میوه و تره بار همدان با بیان اینکه تا حد امکان شورای اسلامی مساعدتهای لازم را برای ورود این پروژه به فاز اجرایی انجام داد، گفت: طی سالهای اخیر اجرای پروژه پیادهراه سازی، راهاندازی مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان و فاز نخست پروژه مرکز همایشهای بینالمللی قرآنی مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه امیدواریم با همراهی و همکاری دستگاههای اجرایی، پروژه بزرگ میدان میوه و ترهبار همدان نیز در اسرع وقت و یا حتی پیش از موعد مقرر به بهرهبرداری برسد، گفت: باید در اجرای پروژه ها به اولویت ها توجه داشت.
شهردار همدان نیز بابیان اینکه آبان ماه ۹۵ قرارداد دو مرحلهای پروژه میدان میوه و ترهبار ابلاغ شد، گفت: این پروژه از پروژههای سفر ریاست جمهوری بود که در آن زمان کلنگزنی شد.
بهرهگیری از نیروهای بومی در اجرای پروژه ها
سیدمصطفی رسولی با بیان اینکه با تأکید استاندار، بهرهگیری از نیروهای بومی در اجرای این پروژه مد نظر قرار گرفت، اظهار داشت: این پروژه حدود ۵۵ هکتار مساحت دارد که در مرحله ابتدایی، با ورود شهرداری، دیوارکشی ۱۰۰ درصدی زمین پروژه به انجام رسید.
وی عنوان کرد: در پروژه میدان میوه و ترهبار جدید شهر همدان، آورده سرمایهگذار ۱۲۵ میلیارد تومان و آورده شهرداری ۴۲ میلیارد تومان بود.
رسولی با اشاره به جانمایی پروژه و همجواری آن با راهآهن گفت: این شرایط میتواند همدان را به عنوان بارانداز در کشور مطرح کند چراکه این پروژه عملکرد استانی و غرب کشوری دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر تمام بارگیری میوه و ترهبار استانهای غربی کشور از همدان انجام میشود، لذا این پروژه میتواند در همدان بسیار اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه قرارداد این پروژه در آبان ماه سال گذشته به کنسرسیوم ابلاغ شد، عنوان کرد: از ۳ تا ۴ ماه قبل این پروژه وارد فاز اجرایی شده و در حال حاضر خاکهای نباتی در حال جابهجایی است و ایجاد راههای دسترسی نیز در دست انجام است ضمن اینکه نقشههای معماری و سازه نیز در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه این پروژه به نوعی فراملی است، گفت: بهرهبرداری از پروژه میدان میوه و ترهبار نیازمند زیرساختهایی چون آب، برق، گاز و تلفن است و در این رابطه به همکاری دستگاههای خدماترسان نیاز است.
ایجاد ایستگاه بارانداز در محدوده پروژه میدان میوه و ترهبار
رسولی همچنین ضمن درخواست به منظور ایجاد ایستگاه بارانداز در محدوده پروژه میدان میوه و ترهبار عنوان کرد: مطابق برنامه زمانبندی تعریف شده به ثمر رسیدن این پروژه نیازمند ۴۲ ماه زمان است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان نیز با اشاره به اینکه زمین این پروژه از سال ۹۱ توسط شهرداری خریداری شده، گفت: وسعت زمین ۵۵ هکتار است.
موسی رسولی افزود: با توجه به اینکه این پروژه در کنار راهآهن جانمایی شده یکی از ویژگیهای اصلی آن نزدیکی به محورهای دسترسی است، ضمن اینکه فاصله مناسب به جادههای اصلی استان نیز از مزیتهای آن است.
وی با اشاره به دیوارکشی زمین پروژه سخن گفت و افزود: در همان ابتدا چاه عمیقی به عمق تقریبی ۹۰ متر در محدوده پروژه حفر شد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذار این پروژه پس از فراخوانهای مربوط انتخاب شد، گفت: در این پروژه، شرکت بهسازین مهر ایرانیان به نمایندگی از بتاجا و شرکت افق کیش به عنوان شرکای شهرداری انتخاب شدند و سهم شهرداری برای آورده ۴۲ میلیارد تومان تعیین شد.
رسولی افزود: شهرداری در این رابطه در خریداری زمین، دیوارکشی، حفر چاه، تهیه و آمادهسازی تأسیسات تا مدخل ورودی و ایجاد راه دسترسی موظف شد.
وی با بیان اینکه آورده سرمایهگذار در این پروژه تا سقف ۱۲۵ میلیارد تومان تعیین شده است، گفت: این پروژه با ۱۷۵ غرفه عمدهفروش طراحی شده که این غرفهها، یکماشینه با ظرفیت ۳۵ دستگاه خودرو، دوماشینه با ظرفیت ۷۹ دستگاه خودرو، سهماشینه با ظرفیت ۴۵ دستگاه خودرو و چهارماشینه با ظرفیت ۱۶ دستگاه خودرو هستند.
پیش بینی ۸۳ غرفه خردهفروش با مساحت ۶ هزار مترمربع
رسولی با اشاره به اینکه همچنین ۸۳ غرفه خردهفروش با مساحت ۶ هزار مترمربع پیشبینی شده است، گفت: از جمله امکانات رفاهی پروژه میتوان به نمازخانه، پمپ بنزین، بانک، مهمانسرا، رستوران، سوپرمارکت، سردخانه، کارواش، آژانس باربری، سفرهخانه، آرایشگاه، دفتر نمایندگی بیمه، دفتر نمایندگی فروش و اجاره غرفهها، نانوایی، درمانگاه، سرویس بهداشتی، بازار کشاورزی، کارخانه صنایع تبدیلی، حمام عمومی و خردهفروشی اشاره کرد.
وی عنوان کرد: این پروژه با نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه در راستای اشتغالزایی سهم زیادی خواهد داشت.
رسولی یادآور شد: نقشههای این پروژه به صورت فاز به فاز آماده میشود و در حال حاضر زیرساختها در حال فراهمسازی است و تمامی نقشهها تا پایان شهریور و یا اوایل مهر به طور کامل آماده میشود.
وی با بیان اینکه شهرداری در این مجموعه نظارت مستقیم دارد، گفت: نظارتها به منظور اجرای هر چه کیفیتر پروژه به انجام میرسد.
مدیرعامل کنسرسیوم ساخت میدان میوه و ترهبار همدان نیز با بیان اینکه در سال ۸۸ مشابه این پروژه در یزد عملیاتی شد، گفت: در آن زمان گمان میکردیم که این پروژه بهترین پروژه ایران است اما با ورود به پروژه میدان میوه و ترهبار همدان تلاش کردیم تا این پروژه به بهترین پروژه سطح منطقه تبدیل شود.
بهرام گلمحمدی افزود: پروژه میدان میوه و ترهبار همدان با الگوگیری از میدان میوه و ترهبار پاریس در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در ابتدای امر به دلیل طولانی شدن قرارداد، سعی کردیم مقدمات اجرای کار را فراهم کنیم، اظهار داشت: در حال حاضر ۸ کیلومتر جاده دسترسی به این پروژه ایجاد شده ضمن اینکه بنا داریم تا پاییز ۹۷ دو فاز «آ» و «ب» این پروژه با ۱۰۰ غرفه به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اینکه بهرهبرداری از این پروژه نیازمند آبرسانی، گازرسانی، برقرسانی و خطوط تلفن است، گفت: در این رابطه نیازمند همکاری دستگاههای خدماترسان هستیم.