به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی «شهر فردا»، در جوامع امروزی و با پیشرفت گسترده علم، کتاب همواره در تمامی دورهها و زمانها کمک حال بشر بوده است، تا آدمی با اندیشههای سالم در مسیر درست زندگی گام بر دارد. اما اکنون که فضای مجازی دنیای انسان را فرا گرفته این دوست دیرینه مهجور و مغفول مانده چرا که با یک کلیک شما می توانید به اطلاعات منظور خود دست یابید و چه حیف است که انسان اندوخته هایش تنها با کلیک کردن دکمهای کامل شود، چرا ساکنان این کره خاکی تا این اندازه غرق در فضای خیالی و وهم شدهاند و از واقعیت زندگی دور ماندهاند. کتابخوانی فرهنگی است که دوباره باید احیا شود و این فرهنگ در خانواده ها نهادینه شده و جزئی از برنامه زندگیشان باشد، پس یک بار دیگر بیاییم این فرهنگ را احیا کنیم چرا که در سرزمینی زندگی می کنیم که از فرهنگی غنی با تاریخی کهن ، نویسندگان نامی، مشاهیر و شعرا زبان زد جوامع علمی است، پس برای احیای این فرهنگ نیاز به فرهنگ سازی است.

سهراب سپهری اهمیت کتابخوانی و اندیشه در آن را این چنین بیان کرد:کتاب آسمانی ما (قرآن)، گذشته از جنبه الوهیت و تقدیس، از باارزش ترین شاهکارهای ادبی جهان است.
کتابخوانها چیزهایی دیدهاند که غیر کتابخوانها امکان ندارد از آن سر دربیاورند و مرگ انسانهایی را تجربه کردهاند که شما هرگز آنها را نمیشناسید.آنها میتوانند بدون این که عقاید دیگران را رد کنند یا از عقیده خودشان دست بردارند، از شنیدن عقاید دیگران لذت ببرند.
نقش مطالعه در شکل گیری شخصیت انسان انسان ها برای موفقیت در زندگی ، به الگوهای رفتاری نیازمندند. وجود حس همانند سازی در کودکان و نوجوانان و نیاز آنها به الگوهای رفتاری ، ایجاب می کند که به الگوهای شایسته ای دسترسی داشته باشند تا بدین وسله شخصیت و رفتار خود را تشکیل دهند. الگوهایی که به وسیلهء کتاب معرفی میشوند نقش مهمی را در شکل دادن به شخصیت کودکان و نوجوانان ایفا می کنند. به لحاظ تاثیری که الگوهای برجستهء اخلاقی در شخصیت نوجوانان و جوانان دارد . مطالعه ی زندگینامه ی بزرگان و مشاهیر و علماء می تواند بسیار موثر واقع شود.
تو با تمام زخم هایت بی نقصی
برگی از کتاب (در هوای او)،هر انسانی سزاوار این است که حداقل یک دوست داشته باشد که بتواند سر ترس ها و رازهایش،سر احساس گناه و شادی اش به او اعتماد کند.هر کس سزاوار یک نفر است که بتواند به چشم هایش نگاه کند و بگوید:تو کاهی هستی.تو با تمام زخم هات،بی نقصی.